Många som är närsynta trivs inte med de glasögon eller linser som de fått utprovade, de får då veta att det är ”bara att vänja sig”.

Om du har känslan av att ha fått för stark korrektion, känner obehag av att använda glasögonen eller linserna kan orsaken vara att glasögonen är för starka i förhållande till vad du tycker du behöver. En annan orsak kan vara att styrkan gör att ögonen får svårt att titta tillsammans med den korrektion du har.

Glasögonen eller linserna kan få dig att spänna panna, nacke och axlar som så småningom ger dig kroniska muskelbesvär eller huvudvärk dagligen.

Vi undersöker inte bara vilken styrka du behöver för att se tydligt på riktigt lång håll. Vi undersöker också hur glasögonen påverkar ögonen och muskelfunktioner och tillsammans med dig hittar vi en styrka som passar dig.

För att vi ska kunna veta hur din synfunktion fungerar och sen förklara för dig behöver vi oftast minst 1 timme och 15 min. Kostnaden för detta är 1380 kr per timme.

Vi säljer inte glasögon, så du får ett recept och sen kan du skaffa glasögon eller mjuka linser där det passar dig bäst.

Vi erbjuder även visuell träning för dig som aldrig kunnat se bekvämt eller har glömt bort hur det är att se bekvämt.